Friday, May 20, 2011

Intrebari pentru Dorin Chirtoaca

Dle Primar, va percep ca fiind foarte reformator, dar in acelas timp foarte tolerant. Asta ati invatat de cind ati devenit Primar sau asa sunteti dvs dupa caracter? Acum la concret: cind transportul public incepind cu troleibusele, autobuzele si chiar si rutierele vor merge dupa grafice bine stabilite asa precum circula transportul la Praga, de exemplu?

Au mai ramas practic 2 saptamini pina la alegeri si am impresia ca ati adoptat strategia ca lucrurile sa mearga de la sine. Pe de o parte apreciez acest lucru, dar pe de alta parte imi pare cam riscant asa. De ce dvs nu ati deschis un fond de ajutor social astfel ca sa aveti mai multi bani pentru campanie? Sunt sigur ca chiar oameni de rind ar da un ban cit se poate sa va sustina. Poate inca nu este tirziu pentru o astfel de actiune.

Tinind cont de faptul ca avem alegeri si in teritoriu vreau sa stiu daca v-ati pregatit sa mergeti si in teritoriu unde sa sustineti candidatii PL la functiile de primari si consilieri.

Vad ca in mai multe interviuri anuntati raportul de forte ca fiind 60 la 40 in favoarea partidelor democratice. Daca stim ca acest raport a fost si la alegerile din 2007 credeti ca dupa revolutia Schimbarii din 2009 el inca se mai pastreaza?

Vreau sa va intreb sau mai degraba solicit sa comentati daca MAE care a fuzionat cu PL s-a integrat in partid. Nu am nimic contra dlor respectivi, insa mi s-a parut cam nefiresc faptul ca Untila si Petrencu au devenit vice-presedinti PL cind stiu ca duceau negocieri cu PNL inainte.

Dvs vorbiti despre faptul ca va puneti scopul in aceste alegeri sa cistigati capitala din primul tur, insa am impresia ca nici dvs nu prea credeti in acest obiectiv. Ce totusi va face sa credeti ca exista sanse sa cistigati chiar din primul tur? Doar se stie ca in Moldova cistiga cei cu sacii cu bani.

In aceste alegeri PL are sansa sa-si restabileasca putin din ratingul in crestere din 2009. Mizati pe vreo dublare a ponderii PL la nivel local? Pentru ca in 2007 asta a fost de vreo 5%, sau mizati pe triplare sau pe un electorat quadruplu fata de 2007?

Si in cele din urma vreau sa va spun ca ma deranjeaza un pic ca trebuie sa scriu aceste intrebari pe alt site decit pe blogul dvs personal. Pe cind sa asteptam un blog personal unde sa gasim cite un text scris in weekend cel putin?

Va multumesc si va urez Succes!

No comments: