Saturday, July 9, 2011

Dress Code-ul și climatul investițional

Cei care au vizitat vreodată Praga, s-au convins cît de bine este pus la punct aici transportul public: întotdeauna vine la timp, niciodată nu întîrzie nici metroul, nici tramvaiul, rareori se întîmplă să întîrzie autobuzele, dar asta doar datorită penelor auto.

Pe șoferii acestor vehicole, chiar dacă poți să-i observi mai bine cînd li se termină schimbul de 4 ore, este o plăcere să-i vezi în forme speciale, călcate, bine îngrjite - asta îți dă și mai multă încredere în transportul public, știind că esti pe mîini bune. Poate că s-ar părea un detaliu de neglijat, însă hainele bine îngrijite dau angajaților un „look” mai solid, de profesioniști.

Îmi amintesc aici de o istorioară povestită la liceu de profesoara de geografie: ne spunea că pe vremea colonizării continentului american de către europeni, un marinar a închiriat un „costum” din acela din care purtau oamenii din înalta societate, pentru a-și prezenta ideea sa „de afaceri” unor importanți negustori şi în scurt timp a devenit un om foarte bogat.

Cred că pentru a atrage investiţiile în Moldova, „legea” cea mai stringentă de care avem nevoie este read more

No comments: