Monday, February 25, 2013

Alegerile vor fi iarăși falsificate

Amînarea întîlnirii membrilor partidului liberal-democrat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală, care trebuia să aibă loc ieri, m-a făcut să admit că degrabă numaidecît va avea loc vreun congres de partid și nici nu am reușit să gîndesc pînă la capăt acest lucru că ieri a și avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului. Acest lucru m-a bucurat, întrucît observ că partidele devin un pic mai predictibile în acțiuni.

Acum, nu mă mai sperie riscul alegerilor anticipate despre care ne tot vorbesc unii politicieni și care ar putea avea loc primăvara aceasta din cauza că liderii alianței de guvernare nu pot re-negocia acordul AIE-2. După ce am ascultat interceptările telefonice ale șefului de la Fisc, în care Filat dă indicații politice în mod explicit subalternilor de partid, mă cam îndoiesc ca AIE să piardă următoarele alegeri - vor fi mai degrabă falsificate.

Eventualele alegeri ar putea aduce un deznodămînt în privinţa luptei politice dintre PD şi PLDM sau poate doar un tîrg de scurtă durată de a ascunde securea războiului și de a guverna țara împreună. Este clar, însă, că în realitate această luptă va fi dusă în mod activ pînă cînd... mai mult pe Europa Liberă

No comments: