Sunday, June 1, 2008

Noi dezvaluiri..

Iata ca noile dezvaluiri ale dlui Rosca din Flux.md imi raspunde la intrebarea care ma framinta o vreme si anume: "De ce AMN a luat atit de putine procente in sondaje?" Desigur ca lumea cunoaste toti acesti reprezentanti care sunt din vechea nomenclatura si care se camufleaza dupa lupta simulata contra comunistilor. De fapt abia acuma am inteles si de ce numai AMN boicoteaza vehement contra comunistilor, pentru ca stim cu totii ca anume ei nu au votat pe Voronin in 2005 la functia de presedinte. Pai, ei nu sunt altceva decit concurenti inde ei, concurenta intre vechea nomenclatura. Pentru ca intr-adevar pare ridicol sa crezi ca un fost sef din fostul partid al comunistilor sa devina azi un mare luptator contra comunistilor de azi.
Ei, dar sa lasam noi pe AMN. Deja ma preocupa un alt lucru: "Dar de unde are dl Rosca discursul lui Gutu de pe vremea anilor 88 integral?" Oare nu cumva i-a facut cineva permis la arhiva SIS-ului? Stim cu totii ca chiar dl C. Tanase de la Timpul publica un articol in care ne relata despre relatiile dlui Rosca cu fostul sef de la SIS - Pasat. Tare ma tem sa nu se fi imprietenit si cu Resetnicov.
Dar ce se mai aude de celelalte partide, ca de PLDM aud des? Unde a disparut PD? Ori ii ajunge si reclama care i-o face gratis chiar comunistul Voronin? Poate ca ii si ajunge. De PPCD nu mai zic, ca Voronin il lauda deja de vreo jumate de an pe Rosca, ca unicul politician din opozitie pe care il respecta.
De fapt am vazut ca prin promovarea PD si PPCD, Voronin nu vrea decit sa stabileasca asa o relatie de simbioza cu ele si sa poata duce guvernarea tot ei mai departe. Iar pe partea astalalta se va afisa numaidecit AMN, liderul caruia se declarase in 2005 adversarul direct a lui Voronin pentru presedentie, si alte partide care vor accepta sa intre sub umbrela lor. Nu este exclus ca unele partide totusi sa nu doreasca sa intre sub umbrela lor si astea ar putea fi PL si PNL. Ar fi bine ca sa fuzioneze aceste doua partide, pentru ca am observat ca au o politica cam asemanatoare.
Apropo, iata vroiam sa remarc ca nu simt prezenta PL-ului in ultima vreme, pentru ca daca PNL se mai lanseaza si ei in campanii macar ca sustinatori la actiunile altor partide asa cum este PLDM, pai PL imi pare cam pasiv si mai reticent fata de aceste actiuni. Nu stiu, poate ca asta le este tactica lor, ca nu vor sa se consume acuma si se pregatesc in tacere de campania alegerilor din 2009. Ar fi de dorit totusi sa ne arate si noua ca intreprind actiuni care merita sustinute si care ii vor ajuta sa se promoveze mai mult.
Am ramas surprins si de dezvaluirile dnei Pavlicenco, care spunea in "Cabinetul din umbra" ca, atunci cind urma sa se realizeze lansarea PLDM, PNL trebuiau sa fie baza pentru noul partid, dar ceva se intimplase pina la urma ca nici ea nu intelesese. S-ar putea intimpla ca ei sa inteleaga totusi ce se intimplase atunci si sa fuzioneze mai degraba cu PLDM si nu cu PL asa cum propuneam mai sus.
Deci asa cum in 2005 PPCD a candidat pe liste singur neintrind in componenta BMD, ca un martir, tot asa si PL ar putea fi partidul care sa nu intre in calculele partidelor de sub umbrela AMN in 2009. Asta ori ii va ridica mai sus decit sunt acuma, ori invers ii va surpa mai mult. As crede ca depinde mult si de Succesele lor de la primaria capitalei, caci daca in timpul acestui an se vor ispravi cu toate problemele care apar de la sine cit si cu cele create special de guvernare, atunci vor deveni o forta de temut pentru alegerile din 2009. Ma mira in continuare, cum poate fi oare primaria lipsita de paza politiei muncipale? Ramin mirat. Da, am uitat, Voronin a exmatriculat jumate din politisti. Pacat.

No comments: