Thursday, March 19, 2009

Frauda ar aduce comunistilor sau pepecedistilor aproape 10% in plus

Se stie ca in aceste alegeri parlamentare participarea urmeaza sa fie sau va fi aranjat astfel ca sa fie de 63% ca sa se pastreze trendul negativ de 2% la fiecare scrutin. Stim ca numarul real de alegatori este de 2.4 mln insa recent Nantoi din PD intr-o conferinta de presa a prezentat date conform carora avem o lista de 2549804 de alegatori asta in conditiile cind in alegerile din 2007 acest numar era de doar 2403239, deci un surplus de 146565 de alegatori. Astfel participare de 63% reprezinta o participare de 1575 mii din totalul de 2,5 mln, iar prezenta celor aproape 150 mii pusi suplimentar, care pot fi persoane decedate sau chiar inexistente, le asigura din oficiu comunistilor 9.5%, adica daca real comunistii ar acumula 23%, atunci oficial se va anunta ca ei au 32.5%. Insa la fel s-ar putea intimpla ca cele 150 de mii sa fie rezervate pentru PPCD care in mod normal ar lua vreo 4%, pentru ca a pierdut undeva jumate din electorat, insa la alegeri sa ia chiar 14%.
In alegerile parlamentare din 1998 am avut 57 mii de voturi declarate invalide, iar in alegerile din 2001 si 2005 acest numar de voturi este de peste 19 mii si respectiv de peste 18 mii. Cred ca daca si anul asta vom avea declarat un umar mare de voturi invalide comunistii ar putea astfel modifica ponderea reala a unor partide din opozitie sau s-ar putea ca aceste voturi sa mearga la redistribuire. Insa observati ca lista din 2005 a fost suplimentata cu aproape 160 mii si se pare ca in aceste alegeri comunistii au decis sa legalizeze acest numar in lista oficiala. Se prea poate ca si in alegerile din 2005 comunistii nu au obtinut asa cum s-a anuntat peste 716 mii, dar 556 mii, pentru ca numai asa am putea vedea clar trendul negativ si astfel am putea intelege si numarul mic de voturi din 2007 cind au luat aproape 400 mii. Dupa cum spuneam intr-un post precedent in alegerile din 2009 comunistii vor avea un electorat curpins intre 332 si 450 mii, insa desigur ca daca acestuia i se alatura acea frauda de aproape 150 mii acest interval devine cuprins intre 482 mii si 600 mii. Astfel ceea ce vor acumula anul asta comunistii in mod oficial va fi numarul real obtinut de comunisti inca in 2005. Daca am spus ca numarul cel mai probabil de alegatori va fi de 1575, atunci procentul pentru comunisti care va fi anuntat va varia intre 30.6% si 38%. Din aceste calcule usor putem vedea cum si-a aranjat comunistii un procent bun astfel va avea nevoie inca de un potential partener politic si poate spune ca poate guverna in liniste, iar asta poate fi PPCD sau poate si PD chiar de anunta ca doreste sa realizeze o coalitie de guvernare cu partidele liberale. Dupa cite stiu partidele liberale nu prea au gust sa faca coalitii cu astfel de partid si unii asa cum este PLDM il numesc chiar aliat al comunistilor. O alta pereche de potentiali aliati pentru comunisti poate fi PSD si UCM chiar daca chipurile lasa sa inteleaga ca nu poate fi vorba de nici un fel de conlucrare cu comunistii pe viitor. Vedem ca comunistii sunt asigurati nu dublu sau triplu dar cuadruplu.
La cele trei partide liberale PL, AMN si PLDM se mai alatura o forta politica numita MAE, care a aparut in urma fuziunilor PNL, Partidul National Roman si MAE. Stiu ca multi criticau intentiile PNL de a participa in aceste alegeri, au fost duse diferite negocieti si cu PL si cu PLDM, insa pina la urma acest partid a hotarit sa mearga pe lista unui partid considerat mai mic si mai fara sanse asa cum este MAE condus de Petrencu. Nu stiu ce sanse are acest partid, insa daca comunistii intr-adevar reusesc sa-si traga de urechi vreun aliat, atunci ar fi bine sa treaca si ei pragul ca sa poata realiza cu celelalte trei partide liberale o majoritate in acest parlament, astfel ca sa avem cu siguranta un guvern liberal. Cum am spus si alte dati salvarea noastra este in participarea mai mare, pentru ca cei indecisi nicidecum nu vor vota un partid comunist sau vreun aliat de-al lor, iar bazinul asta al indecisilor este destul de mare de undeva 38% conform mai multor sondaje facute pina acum si din asta ar avea de cistigat mai mult partidele in trend pozitiv cum sunt PL, PLDM si poate chiar si MAE.

No comments: