Sunday, April 5, 2009

Actualizare exit-poll

Raman placut surprins ca site-ul de la ADEPT este functional si-l pot accesa destul de usor. Deci participarea a fost de 59.49% ceea ce este potrivit sursei suficient pentru a socoti valide aceste alegeri. Avem si date actualizate pentru exit-poll: PL-14.5%, PLDM-14%, AMN-9.9% si PCRM-44.7%. Voi incerca sa analizez putin rezultatele pentru partidele liberale, pentru ca rezultatul comunistilor este incredibil. Dupa cum vedem chiar daca nu cred in aceste rezultate PL este cel care are cele mai multe procente cu toate ca doar cu putin mai mult ca PLDM. Totusi este imbucurator faptul, pentru ca pina la final s-ar putea intimpla ca PL sa fie in fruntea acestor trei si asta deja conteaza, asta le demonstreaza superioritatea fata de celelalte mai ales fata de AMN care pina acum se considera lider al opozitiei. 
Participarea de 59% inseamna un numar de 1546 mii de alegatori ceea ce este foarte aproape de numarul pe care-l preziceam in calculele mele din posturile anterioare. Desigur ca acolo luam in calcul o lista de maxim 2400 mii de alegatori, insa comunistii nu stiu din ce considerente au marit acea lista pina la 2600 mii ceea ce mi se pare incorect si manipulatoriu, pentru ca daca e sa consideram corecta lista de 2400 mii, atunci la o participare de 1546 mii procentul de participare ar fi 64% ceea ce este la fel foarte aproape de procentul pe care-l prognozam si anume 63%.
Potrivit aceloras date actualizate se confirma faptul ca procentul pentru redistribuire va fi mai mic sau foarte aproape de cel din 2005 cind a fost de 16.42%. Acum daca contabilizam procentul celora care nu trec pragul conform exit-poll-ului, atunci avem 16.6%. Datele exit-poll-ului sunt realizate cu o marja de eroare de 1.5% insa desigur ca precizia asta poate fi exagerata si maine sau poate chiar azi vom afla rezultate patiale mai reale, iar asta ar insemna si un procent pentru redistribuire mai mare. Tot pe pagina ADEPT avem primele procente de buletine numarate si rezultatele desigur ca-s prea denaturate acum ca sa le mai mentionez aici. Puteti sa urmariti singuri constant acolo pentru ca pagina se actualizeaza des. Urmatoarea actualizare va fi la ora 2.00, ora Moldovei. Acum le avem pe toate 4 partide care demult este stiut ca vor trece pragul insa ponderea o vom sti abia la urma dupa ce vor fi numarate toate buletinele. Sper mult ca cele trei partide liberale in final sa ia mai mult decit comunistii si sa ne scutim de alegeri anticipate, si sa fie ales mai repede un presedinte liberal ca sa ma linistesc definitiv ca Schimbarea a avut loc.
Voi face o mica referire si la alegerile prezidentiale din Statele Unite: daca in timpul campaniei electorale din cauza mediatizarii puternice a lui Obama credeam ca va cistiga alegerile detasat, pai am vazut ca diferenta a fost de doar 5% ceea ce desigur ca este o diferenta modesta. Cred ca si in cazul nostru chiar daca partidele liberale nu au avut parte de o asa mare mediatizare dorinta de Schimbare a fost cea care i-a minat pe toti la votare, si chiar daca spunem ca am avut o participare masiva peste hotare, si chiar daca spunem ca am avut un vot masiv anticomunist pina la urma s-ar putea ca totusi sa cistigam aceste alegeri, insa diferenta sa fie una destul de modesta de numai citeva procente. Am impresia ca acum nu se numara voturi, dar se construiesc scenarii postelectorale unde comunistii ar putea pretinde sa faca o coalitie de guvernare cu vreun partid. Aici este nevoie de coeziune si refuz categoric de a mai accepta pe comunisti in vreo coalitie de guvernare, pentru ca repercusiunile maligne nu se vor lasa mult asteptate. Decit sa ne trezim cu alegeri anticipate mai apoi cind se va stinge toata fervoarea si dorinta de Schimbare, cred ca este mai bine ca acum cit mai curind sa fie anuntate alegeri anticipate daca vor fi probe suficiente ca alegerile au fost fraudate.
Vreau sa ma trezesc maine dimineata bine dispus ca sa aflu ca victoria apartine partidelor liberale, iar comunistii vor merge ireversibil in opozitie de unde curind in ilegalitate. Pentru ca doar este stiut un partid comunist a fost interzis indata dupa miscare de eliberare nationala din anii '90. Sper sa fie revazute cit mai curind acele documente si sa fie dat verdictul in privinta acestei clone comuniste. Victorie!

1 comment:

Anonymous said...

Mai esti inca viu?

Iarasi au pierdut moldovenii...