Monday, April 13, 2009

pragul electoral si fraudarea alegerilor si lovitura de stat

Chiar daca rezultatele acestor alegeri par neverosimile oricum putem vedea ca ridicarea pragului de la 4% la 6% nu a fost atit de relevant, pentru ca nici un partid care nu a trecut pragul de 6% nu au avut sanse sa treaca nici pe cel de 4%. Nu imi este clar de ce a fost asa convins Rosca ca partidul pe care-l conduce va trece pragul, de ce era asa convins ca PLDM nu va trece si ca este un proiect politic temporar? Nu pot decit conchide ca scopul acestor declaratii era de a manipula opinia publica de a ne duce in eroare. Insa vedem ca lumea a votat mai mult partidele cu sanse din opozitie si anume PL, PLDM si AMN.
Cred ca fraudarea alegerilor a avut loc si aceste partide liberale vor reusi sa demonstreze asta ca preconditie pentru a fi organizate alegeri repetate. Pentru a va aduce contributia va rog pe toti sa semnalati pe pagina www.VOTAT.eu toate persoanele decedate din familiile dvs sau pe toti cei care nu au votat astfel ca ele sa fie verificate daca nu cumva au fost folosite de comunisti pentru a frauda alegerile. Aveti nevoie de un cont gmail pentru a putea intra in sistem. La moment sunt semnalate aproape 3500 pesoane. Cred ca asta va fi un exercitiu destul de bun in a stabili numarul real de potentiali alegatori in liste. De asemenea am o sugestie pentru toti cei care eventual vor lucra pentru a pregati listele pentru alegerile repetate: cred ca intrucit avem un numar mare de persoane plecate peste hotare ar fi bine ca ele nici sa nu figureze in lista de baza, ci sa fie incluse in liste suplimentare in caz ca persoanele date vin acasa sa voteze. Acest lucru va minimiza considerabil frauda in alegeri.
De asemenea cred ca daca autoritatile au hotarit sa incurajeze participarea la votare eliberind acele certificate de votare, atunci ar fi bine sa faca public numarul de certificate eliberate cit si sa declare dupa alegeri cite persoane au folosit acele certificate. Am impresia ca de fapt eliberarea acestor certificare nu fac decit sa complice lucrurile astfel ca sa poata fi fraudate si mai mult alegerile. Sunt sigur ca daca in alegerile anticipate s-ar implica mai activ organismele internationale, atunci cu totii am descoperi ca pentru comunisti nu voteaza decit putin peste 300 mii de potentiali alegatori sau cel mult jumate din cele 760 mii indicate ca le-ar fi obtinut in aceste alegeri.
La fel cred ca este o mare greseala ca se admite o criza politica acum in toiul crizei financiare globale, pentru ca asta ar putea duce Republica Moldova in pragul unui faliment nemavazut. Condamn toate actiunile politiei de maltratare la care au recurs in saptamina trecuta. Amintesc ca in constitutie ne este consfintit dreptul la libera exprimare, la protest pasnic, la libera circulatie. Respectiv toate actiunile intreprinse de politie par a fi ilegale. Trebuia sa fie arestate doar persoanele care au organizat protestele violente sau care au actionat violent in fata presedentiei, dar nu toate care se aflau in strada. Un alt lucru pe care nu-l inteleg este de ce serviciile secrete nu au prevenit aceasta presupusa lovitura de stat, de ce se mai afla in functii daca nu au putut preveni acest dezmat? Cred ca mai sunt inca multe alte intrebari la care am putea pretinde sa aflam raspunsul, insa am impresia ca si intentia sincera de a cunoaste li s-ar putea parea suspecta. Aici imi dau seama ca de fapt si teoria asta de lupta contra teroristilor anuntata de occident nu se deosebeste cu nimic de lupta comunistilor contra celor care chipurule ar fi implicati in aceasta presupusa lovitura de stat.

No comments: