Thursday, March 17, 2011

Presedintele fatidic

Ieri a luat sfîrşit vizita de 3 zile a preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, la Bruxelles. Exact ca şi în cazul vizitei vice-preşedintelui american, Joe Biden, la Chişinău, mesajul transmis de către Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a fost că Uniunea Europeana doreşte mult ca Moldova să aibă cât mai repede un preşedinte ales de Parlament, iar guvernul trebuie să forţeze nota în vederea realizării reformelor.

Este binevenită această sincronizare de poziţii a Uniunii Europene cu cea ale Statelor Unite ale Americii şi dacă am avea o clasă politică care cu adevarat ar fi preocupată de interesele ţării, atunci ar ţine cont de recomandările marilor puteri occidentale. Din păcate, însă, politicienii noştri par sa fie la moment preocupaţi cel mai mult de alegerile locale care urmează peste cîteva luni - ceea ce şi demonstreaza că interesul de partid prevalează celui naţional.

Probabil că doar rezultatul alegerilor locale va constitui acel impuls, care va determina clasa politică să aleagă preşedintele, însă mă îndoiesc read more

No comments: