Friday, October 7, 2011

Moldova - un „sanatoriu” pentru proprii cetățeni

Moldovenii nu votează partidele care luptă pentru a crea locuri de muncă acasă, în Moldova, ci votează pentru partide care duc o politică de apropiere faţă de UE, dacă sunt interesanți să muncească în UE, sau votează partide orientate spre est, dacă vor să muncească în Rusia.

Cei care muncesc în Moldova caută să muncească uneori și în două locuri ca să poată face față prețurilor tot mai mari. Chiar sora mea, care în timp ce îşi face studiile la a doua facultate, reuşeşte să muncească în două locuri, ca sa poată plăti chiria, să-și cumpere cărți pentru universitate şi să acopere celelalte cheltuieli.

Este adevărat că nici celor de peste hotare nu le este uşor: îmi povestea un consătean care lucrează de ani buni în Rusia la construcţii, că timp de 3 luni cît se află de obicei la muncă - trăieşte chiar pe şantierul de construcţii, împreună cu alţi moldoveni într-un vagon vechi de tren. De-i frig, de plouă, de bate vîntul, vorba lui Ion Druţă, moldovenii construiesc case de milioane, pe cînd ei singuri locuiesc în vagoane...

Știind cît de greu se cîștigă banii peste hotare, îmi este de neînțeles read more

2 comments:

Fotograf nunti Maria said...

ai foarte mare dreptate , bun articolul , bine scris, felicitari

socolenco said...

mersi mult