Sunday, February 17, 2013

Alianţa Partidelor de Orientare Democratică (APOD)

C​u aproape trei ani în urmă am scris pe blogul personal un text intitulat „Acronime falimentare”​, iar concluziile la care ajungeam în acel text erau că electoratul moldav dă preferință partidelor care au acronime de valență pară. 

Mi-am amintit despre acest text zilele trecute cînd AIE a ajuns în criză. Am fost surprins să descopăr că pe atunci treceam cu vederea faptul că denumirea alianței de guvernare este la fel un acronim format din 3 litere, precum fusese și ADR-ul, și care potrivit „teoriei” mele trebuia să o calific drept o alianță falimentară. Pe atunci, nu știu de ce, mă consolam cu faptul că alianța era formată din 4 partide. 

După alegerile parlamentare din toamna anului 2010, alianța a ajuns să fie formată din 3 partide, iar denumirea rămînea același acronim falimentar de „AIE”: faptul că este un acronim falimentar, cred că nimeni nu-l mai pune la îndoială. 

Și dacă tot am ajuns în situația ca acordul alianței de guvernare să fie re-negociat, cred că alianța nou formată ar trebui să aibă... mai mult pe Europa Liberă

No comments: