Sunday, August 24, 2008

Cititi programele partidelor politice preferate!

Pentru campania electorala din 2009 unele partide se tot fortifica adunind in jurul sau cit mai multi oameni de valoare crezind ca doar asa, avind o echipa promitatoare, poti fi credibil in fata electoratului. Astfel actioneaza PLDM care vrea sa faca concurenta PL-ului demonstrind ca ultimul nu are echipa, ca nu are oameni pentru diferite posturi in caz ca vor obtine un rezultat bun la alegeri.
De fapt pina acuma in campaniile electorale masele au votat doar lideri politici, doar oameni politici, doar oameni. Nu s-au votat doctrine, politici, ci doar oameni, in special noi. Cred ca la asta trebuie sa atragem atentia si de la asta trebuie sa pornim, pentru ca daca vrem sa facem o schimbare in 2009 nu trebuie sa actionam exact in aceeasi maniera in care am actionat pina acum.
A venit timpul cind trebuie sa votam politici si nu oameni politici!
Nu spun sa votam doctrine pentru ca este prea mult spus si poate ca masele nici nu sunt pregatite pentru a se declara pro fata de anumite doctrine ori ca poate pe multi nici nu-i tenteaza atit de mult sa imbratiseze o anumita doctrina. Insa votarea de politici care ne sunt pe plac pare a fi ceva mai simplu si mai rezultativ.
Deci cum sa actioneze un cetatetan care habar nu are de politica, dar vrea si el sa se implice si nu stie cum? La recomand la toti sa treaca cu vederea liderii politici, pentru ca o astfel de abordare este cam subiectiva. Avem nevoie de abordari obiective daca vrem cu adevarat o schimbare in 2009: luati si cititi in primul rind programele politice ale partidelor politice atit celora din opozitie cit si acelora de la guvernare, dar in special a partidelor pe care le simpatizati. Iata eu am citit programele politice ale PL, PNL, PLDM si sa vedeti ce repede se limpezesc apele dupa ce citesti un program si il compari cu altul.
Am solicitat si de la PD programul politic dar nu mi-au mai raspuns. Programul PPCD si AMN imi par cam neinteresante cu toate ca am sa trec peste ultima treapta de subiectivizm si de lipsa de timp, si le voi citi pina la alegeri, dar asta mai mult din curiozitate, pentru ca oricum nu voi vota aceste partide. Voi citi poate chiar si programul partidului comunist cu toate ca deja stiu ca contine conceptii filozofice cam fantastice pentru un partid politic, dar este si de asteptat pentru ca un partid comunist din totdeauna s-a bazat pe conceptii utopice ceea ce le-a si garantat ineficacitatea.
Cititi programele partidelor politice preferate daca inca nu stiti pentru care anume sa votati in 2009. De ce recomand sa cititi programele politice? Pentru ca la inceput este o idee incorporata intr-un program politic, care mai apoi trece in politici de partid si respectiv in realizare definitiva. Dupa mine cel mai importante sunt politicile unui partid politic si mai putin importanti liderii, pentru ca liderii sunt schimbatori, puternici sau slabi, chiar muritori, pe cind o idee poate fi nemuritoare. O politica de partid nu poate fi cumparata, pe cind un lider de partid cam da. Vedeti cazul lui Eduard din CMC.
Imi amintesc si acum cum in 1998 au votat parintii mei presedintele tarii: l-au votat pe Lucinschi, ca doar asta era un om nou si vroiau o schimbare, pe cind de fapt au votat un nomenclaturist. Imi amintesc si de spoturile lui publicitare in care ne promitea stabilitatea si ne-a adus cele mai grele vremi cind oamenii nu vedeau salarii si pensii cu anii. De asta v-am spus, nu votati lideri, pentru ca niciodata nu stim cine sta in spatele liderilor si daca sta. Trebuie sa votam politici si astea le gasim doar in programele politice ale partidelor. Stiu ca ceea ce va propun eu cere si un mic efort, insa dragii mei nimic nu ne face fara efort. Cred ca pentru acest mic efort vom fi rasplatiti inzecit odata ce mai multi vor merge la alegeri decisi, vor merge siguri sa faca schimbarea in 2009!

No comments: