Monday, October 13, 2008

De ce sa nu existe un singur partid liberal?

In primul rind PL nu o sa cada si oamenii nu vor fugi nicaieri. Daca un partid se bazeaza pe lege si nu pe ilegalitati nu are cum sa cada.

Da, am sa raspund, pentru ca abia acum inteleg de ce a aparut PLDM pe scena politica si care este scopul lui. PLDM a aparut pe scena politica ca pina la alegerile din 2009 sa poata uni prin fuziune toate partidele liberale si anume PL, PNL, PLDM si poate si AMN intr-un singur partid care sa se numeasca cel mai probabil PLDM. Iata toata publicitatea asta ca in PLDM se regasesc cei mai multi oameni de valoare si reprezinta strategia prin care sa fie convinsa populatia ca anume PLDM trebuie sa se numeasca partidul liberal unificat. Eu acest lucru deja-l intuiam cind mi-ati spus ca PNL colaboreaza cu PLDM si MAE. Deci probabil si MAE va participa la fuziune. Nu stiu ce sa zic, idea unui singur partid liberal e buna doar ca eu nu as propune ca la baza acestui partid unificat sa stea PLDM doar pentru ca acolo se afla cei mai multi oameni de valoare. Trebuie sa ne aminitim cum au fost racolati ei acolo si multe zvonuri sunt ca multi au fost cumparati, chiar si dvs ati spus ca din PNL au plecat acolo doar pentru ca acolo sunt mai multi bani. Insa, de unde vin banii acolo, iata asta trebuie sa ne preocupe, pentru ca daca din de la Est atunci este clar ca partidul liberal unificat va fi controlat de rusi. Nu voi accepta asa ceva. As accepta o asa fuziune in baza partidului Liberal (PL) dar stiu ca asta nu o va accepta nici PLDM si nici AMN.

Probabil ca pina in 2009 nu vom avea un asa partid liberal unit si cred ca nu este rau daca vor fi doua. Cind sunt doua partide liberale atunci va fi o mica concurenta intre ele si asta si le va face competitive, dar cind exista unul asta este doar un comfort la alegeri ca stii ca este cel mai usor, ai dat votul liberalilor care vor lua un procent bunicel, insa deja trebuie sa ne preocupe daca acest partid liberal unit va respecta toata promisiunile facute in campanie. Deci cel mai probabil va fi in alegerile din 2009 PL si PLDM, iar PLDM va contine si PNL si AMN. Deci va avea loc o fuziune mare si poate si MAE va merge acolo ca sa fie format un partid liberal mare, si care sa aiba structuri in toate colturile republicii si sa fie un bun concurent pentru PL in caz ca acesta nu va dori sa fuzioneze si el in PLDM.

Acum inteleg de ce PLDM inca de la inceput a devenit atit de ambitios, de ce are un asa consiliu national de mare, de ce este atit de ierarhizat. Pai, el se pregateste sa fie acel partid care sa absoarba pe toate, se pregateste sa fie liderul, adica cel mai puternic partid liberal, asa cum spuneam si anterior, ca numai unul va putea fi cel mai puternic si se pare ca PLDM se vrea a fi cel mai. Nu stiu ce sa cred acum: probabil de asta si ati fost rugata dna Pavlicenco ca atunci cind v-au chemat la protest sa veniti fata culorile de partid si numai PLDM avea pancardele lor. Probabil tot de asta nici AMN nu se prea arunca in actiuni de anvergura asa cum face PLDM. Deci toata aceasta publicitate PLDM si-o face si iese in evidenta doar pentru ca AMN si poate si PNL si-au dat acceptul ca PLDM sa iasa in evidenta si numai PL face ca le cam strica din planurile pldm-istilor de a fi primii, cei mai mediatizati si cei mai populari. Ah, da, de asta poate si au spus ca au conceptie populara, caci se vor cei mai populari. Si tot de asta poate ca si MAE se tot chinui sa schimbe nu stiu ce in statut ca pina la urma sa spuna nu mai pot sa se inregistreze cum trebuie sa ca fuzioneaza in PLDM. Da, tot pare mai clar acum. Nu stiu insa daca am dreptate in tot ce am scris aici. Daca am dreptate, atunci vom avea cel mai probabil tot 3 partide in viitorul parlament: PL, PLDM si PCRM. Ar putea intra si vreun partid patri-rodina sau ravnopravie daca va fi votat ca in 2005 de gagauzi.

No comments: