Monday, February 9, 2009

"micul rebel" din amn

Dupa ce epizodul de contrapunere Cernei-Darie s-a consumat vreau si eu sa-mi expun parerea in general despre figurile 'rebele' din ultima vreme a lui Oleg Cernei. As spune in primul rind ca nu consider deloc pe Oleg ca fiind un rebel in sinul AMN. Toata povestea asta cu listele este mai degraba o inscenare pusa la punct si coordonata de AMN. Nu stiu cine este regizorul acestor scenarii insa sunt aproape sigur ca nu este manifestarea sincera si necomformista a consilierului. Este intr-adevar un exercitiu, precum spunea chiar si Oleg Cernei, insa nu un exercitiu de democratie, ci mai degraba un exercitiu manipulatoriu care are scop de a capta si canaliza atentia spre AMN partid care simte mult lipsa de atentie din partea societatii civile. Deci nu este vorba de nici un fel de tradare, de fisuri in cadrul partidului, de scandal, iar ca sa va convingeti priviti materialul realizat de JurnalTV chiar pe blogul sau.
Imi par totusi cam dubioase chestiile astea precum ca nu cunoaste lista AMN pentru alegerile parlamentare, ca nu cunoastre ca este pe locul 31. Minte. Cum poate el sa spuna ca nu stie ce numar este in lista cind insasi el a publicat un articol pe blogul sau inca pe 5 februarie in care vedem foarte bine ca numele lui figureaza in lista chiar daca este aproximativa. Figuri 'relebe' care sunt facute cu un scop, iar scopul este ca sa activizeze si sa revolte putin electoratul pentru faptul ca un Cernei activ este tocmai 31 pe lista AMN. Iar cind spun activizare asta inseamna convingerea mai multora de a vota AMN astfel ca sa intre si micul rebel, pentru ca este cel mai activ consilier AMN din CMC. Nici nu contest faptul ca este un consilier activ, insa jocurile astea nu pot avea afect prea mare. Numarului 31 este delimitator, adica AMN ca atare tinteste sa obtina 31 de mandate si nu 52 cum spunea mai inainte.
Am scris un comentariu despre initiativa lui Oleg chiar si pe site-ul VB unde spunea ca idea lui era de a lansa o discutie utila pentru toate partidele privind criteriile dupa care se fac listele. Oare nu membrii fiecarui partid se cunosc cel mai bine, oare nu stiu ei care le sunt figurile cele mai cu pondere? Cum pot eu contribui la formarea unei liste de partid, daca eu abia de am auzit de unele nume nu inca sa-i pozitionez pe liste intr-o ierarhie corecta? Asta ma convinge ca idea este falimentara si nu poate duce la un rezultat util cu atit mai mult ca este si pierdere de timp pretios din campania electorala cind partidele trebuie sa gindeasca tactici si strategii eficiente astfel ca sa poata aduce Schimbarea. Insa intrucit unele partide stiu doar sa faca declaratii marete, dar nu pot sa si le asume ajung in campanie nepregatite pentru a indreptati cele declarate. Este o tactica restantiera care le va aduce atitea voturi cite merita.
Oleg Cernei are rolul de producator de evenimente: produce evenimente constient si intentionat tot asa cum l-a abordat si pe Tudor Darie prin felul in care i-a scris pe blog si prin felul in care i-a vorbit la telefon cerindu-i sa scoata materialul critic in adresa lui. Pacat doar ca Tudor s-a lasat provocat si nu si-a dat seama ca el poate isi dorea prezenta gratis pe portalul Unimedia. Insa sa scrii intentionat in mod gresit gramatical cred ca este o justificare cam josnica din partea unui pretins politician.
Iar ca sa inchei acest post voi mai spune ca blogul si prezenta politicienilor in mediul online ne da intr-adevar sansa sa-i cunoastem asa cum sunt ei de fapt si poate ca de asta si ezita unii sa-si deschida blog de frica sa nu le descoperim partile mai slabe chiar si cele ce tin de felul (corect gramatical) de a scrie. Astfel imi permit sa fac si o recomandare pentru toti cei pretinsi politicieni care intentioneaza sa-si deschida blog: sa faca unul privat in care sa se invete a scrie, sa invete sa-l foloseasca si gestioneze, si numai dupa ce vor fi multumiti de dibacia cu care-l manuiesc sa-l faca public. Aici imi inchei acest post si-i urez lui Oleg Cernei mult Succes, ca este pepenean de-al nostru de unde se trag fratii Brega, de unde ma trag si eu. Sper ca daca "micul rebel" ajunge deputat sa mai vina in sat sa vada ce drumuri rele sunt si poate ca impreuna cu tinarul primar de Pepeni - Dorin Pîntea (amn) sa faca viata mai buna si acolo.

1 comment:

Anonymous said...

TARLEV A VÎNDUT PÎINEA DIN ŢARĂ



http://ribusergiu.blogspot.com/2009/01/tarlev-vndut-pinea-din-ar.html