Sunday, April 5, 2009

Atac cibernetic masiv la Chisinau

Dupa ce azi mi-am exprimat votul am urmarit toata ziua modul in care decurg alegerile. M-am bucurat sa aud ca participarea a fost mare si peste hotare, exceptie fiind Praga unde am votat eu, cit si in tara mai ales in capitala acolo unde avem cel mai mare potential elector. Numai dupa ce a fost anuntat rezultatul de 51% la ora 18.00 parca simteam ca ceva nu-i curat aici, ceva se pune la cale. Asteptam cu sufletul la gura sa vad care va fi participarea, va ajunge asta macar la 60% daca nu se poate la 63% cit preziceam eu conform tendintei care o avem la fiecare scrutin, dar n-a fost sa fie pentru ca la ora 21.00 nu am mai putut accesa deloc site-urile ProTV si Unimedia pe care si asa cu greu le putem accesa de peste hotare de unde ma aflu. Am zis ca sa incerc pe Curaj, dar nici acolo nu puteam intra ca mai apoi sa pot cu greu posta un singur comentariu in care sa anunt ca nu pot accesa mai multe site-uri. Cred ca este vorba despre un atac cibernetic masiv pus la cale de catre departamentale speciale ale securitatii. Altfel nu-mi pot explica, pentru ca am vazut ca si altii din tara nu pot accesa aceleasi site-uri printre care si JurnalTV.
Rezultatele exit-poll-ului sunt: 45.5% pentru PCRM, cite 13.9% pentru PL si PLDM si 10% pentru AMN ceea ce desigur ca este departe de realitate mai ales ca inca nu-i luat in calcul votul masiv de peste hotare. Nu pot accesa la acest moment nici macar site-ul comisiei electorale centrale. Este incredibil si totodata jalnic ca in asa mod grotesc procedeaza comunistii cu noi. Cred ca daca maine nu vor fi anuntate rezultate mai reale se poate intimpla ca partidele liberale sa nu recunoasca aceste alegeri si sa avem alegeri anticipate ceea ce desigur ca va fi in dezavantajul comunistilor. De ce nu pot accesa nici un site din Moldova?? .. o sa am o noapte de cosmar, n-o sa pot nici dormi pina nu aflu rezultatele contabilizate; care macar a fost participarea totala? Stiu ca la ora 18.45 participarea era de 52.4%, dar care era participarea la 21.00? Ma simt revoltat ca mi s-a ingradit accesul la informatie, la libera exprimare, pentru ca nu pot accesa k lumea nici Curaj-ul deja. Cred ca pentru asta trebuie sa se faca responsabili cei care monitorizeaza traficul de internet in Republica Moldova, toate companiile care presteaza aceste servicii. Poate ca ar trebui date in judecata ca ne ingradesc dreptul de a naviga pe internet.
Cred ca in aceasta treaba trebuie sa se implice UE si SUA, pentru ca nu mai putem rabda sa ni se incalce drepturile in asa hal! Unde sunt toti cei care au votat pentru stabilitate in 2005, unde sunt toti acei orbi care au votat pentru a doua oara un comunist, unde este Filat acum sa-l privesc in ochi sa vad ce spune pentru gafa asta mare pe care a facut-o atunci chiar daca acum vrea sa-si ia revansa. Cum are el de gind sa-si ia revansa, ce are de gind sa faca, cum isi vor repara greselile toti ei cei care vor stabilitate de prin PD si mama lor de politicieni care nu au stiut sa dezradacineze la timp un regim comunist!?
Ma gindeam ca in nici un caz nu pot avea comunistii mai mult de 40%, ci doar putin peste 30%, adica in jur de 32%. Daca e sa consideram ca sondajele astea de la IPP sunt cu undeva 15% mai mari pentru comunisti, atunci asa si se primeste: comunistii au putin peste 30%. Dar Doamne, fie si mai mult de 32% dar de ce au blocat toate site-urile?? Ce naiba nu au lasat sa ne informam macar cei care cu adevarat urmaresc si isi doresc Schimbarea in Republica Moldova?
O chestie vreau s-o remarc: dupa datele pe care le putem vedea pe Curaj procentul pentru redistribuire este cel mai mic din istorie, pentru ca este de undeva 14%! Asta inseamna ca electoralul a stiut precis pe cine trebuie sa voteze, au ales cu adevarat partidele cu sanse ceea ce ne spune ca in mare parte este vorba despre un vot constient. Insa nu vreau sa imi pierd prea mult timpul construind rationamente bazate pe date in care nu cred.
Delirez, este o mare dezamagire. Si cind stiu cum zburam acum citeva minute pe drum mai repede sa vin si vad rezultatele exit-poll-ului. Dar ma interesa participarea pe care am avut in aceste alegeri si nu am aflat-o nici dupa doua ore de asteptare. Cind ar sti comunisti ce ura am eu acum sufletul meu, ce revolta fierbe in mine. Si cind ar sti ca asemenea mie sunt sute de mii ce-ar face ei oare. Oare sunt gata sa faca fata unei revolutii in Moldova??? Blestematii!!!

1 comment:

Anonymous said...

nu te'am simtit niciodata asa revoltat :)
eu am obosit sa mai cred si sa mai sper, desi de data asta am avut o mobilizare si o promovare a dreptului de vot asa cum nu am avut cred ca niciodata.
eu, de aici, nu am avut probleme asta cu site-urile.. interesant...
deocamdata prefer sa nu cred nimic, o sa ma trezesc de dimineata si o sa vad rezultatele finale... atunci o sa putem spune ceva concret.
apropos, ai vazut stirea de pe curaj cu politaii care au impanzit orasul? se duc cu pluta...