Monday, April 6, 2009

o luminare

De azi inainte in semn de protest pina nu cad comunistii din Republica Moldova voi scrie pe blog doar cu culoare rosie. Sper mult ca sa nu dureze prea mult asta, sper mult sa avem cit mai repede alegeri repetate si sa aruncam pentru totdeauna comunistii la lada de gunoi a istoriei. Numai asa fiarele comuniste se vor propasi, numai asa se vor cazni pentru toata nedreptatea pe care au facut-o pina acum. "Cistigarea alegerilor" de catre comunisti este un gest disperat sau poate ca prea disperat si este pacat, da mare pacat ca organismele internationale ca OSCE au recunoscut aceste alegeri. Pe viitor deja vom sti cit de multa incredere sa mai avem in aceste organizatii care legitimeaza un regim ilegal. Cu o lista de aproape 2.6 mln de alegatori si cu o participare de 59.5% nu are cum sa ia comunistii jumate din cele 1.5 mln de voturi, nu au cum sa ia peste 700 mii. Sarmanii oameni decedati, daca ar sti ei cit de activi au fost in aceste alegeri. Este foarte buna idea de a aprinde o lumanare in semn de protest fata de guvernare si totodata in memoria oamenilor care fara vina sunt folositi in aceasta campanie, in aceste alegeri parlamentare. 
Cred ca nu trebuie sa acceptam in nici un caz aceste alegeri, pentru ca sunt fraudate pina in maduva oaselor, sunt pline de minciuna, de grotesc; este o sfidare a noastra a tuturora care am mers pentru o Schimbare in aceste alegeri si la care avem dreptul. Ceea ce au facut in aceste alegeri demonstreaza caracterul dictatorial in care traim, caracter adinc inradacinat in aceasta societate. Este vina a noastra a tuturora ca am putut rabda o asa conducere inca in 2005, pentru ca atunci trebuia facuta Schimbarea, insa din cauza la asa mari aparatori de neam, din cauza ca au vrut sa ne asigure stabilitate politica nu au facut decit sa intareasca si mai mult acest regim diavolesc la conducere. Nu mai cred ca cineva din cei care l-au votat pe Voronin la 4 aprilie 2005 isi vor lua vreodata revansa, nici macar Filat care a regretat acel vot si acum este mare anticomunist. Sper ca abia acum sa poata pune pe picioare acel CDC caci este necesar mai mult ca niciodata pentru a demonstra cu lux de amanunte fraudarea alegerilor.
Mai sper ca toti acei complici care au ajutat pe comunisti in aceasta mare fraudare sa se caiasca vreodata. Adevarul oricum iese la iveala mai degaba ori mai tirziu fie chiar si dupa mumificarea ipotetica a lui Voronin in vreun mauzoleu la Chisinau. Conteaza mult ca macar cei cu constiinta treaza sa nu se lase zombati de aceasta guvernare care de fapt ne este straina si in slujba strainilor, nu a noastra. Eu cel putin nu simt, nu am simtit si nici nu voi simti vredoata ca acesti comunisti, cite lucruri bune nu ar face, sunt in sluja acestui popor pe care-l subjuga.
Nu credeam vreodata ca va ajunge si in Moldova asa regimuri cum avem in unele tari asiatice pe care le consideram chiar putin salbatice. Aici conchid ca de fapt orice om risca sa salbaticeasca odata ajuns la conducere. De asta si avem aceasta regula a democratiei sa avem parte de o alternanta la guvernare, pentru ca altfel oricine nu s-ar afla transforma guvernarea intr-o dictatura sau chiar cult al personalitatii. Doamne cit de slabi suntem, cit de mult tentati spre ispite si exagerari, spre satisfactii trupesti si mai putin sufletesti.. iarta-ne Doamne pe toti.
Suntem o societate vitrega care si-a pierdut unitatea, am simtit asta dintotdeauna, pentru ca una este concurenta in societate, una este competitia, la noi insa lucrurile merg spre prostie si nu stiu de ce. Poate ca este vreo explicatie, insa nu stiu si nici nu vreau sa ma interesez sa aflu atita timp cit aceasta societate habar nu are ce este cu ea, ce vrea si unde merge cu atit mai mult sa asculte sau sa vrea sa se indrepte. Protestele pasnice din piata totusi imi da o speranta, o mare speranta ca tinerii sunt cei care vor calauzi acest popor pe drumul cel mai luminos. 

4 comments:

ana said...

Jos comunismul!

Lilly S. A. said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Lilly S.A. said...

PS: Am revenit cu o intrebare. M-ai eliberat de a-ti fi coautor?:) Pacat

socolenco said...

Salut Lilia! Mersi pentru comentariu. Acum esti coautor si poti posta daca ai texte referitor la tema sau poti sa posteze chiar acest comentariu ca post. Succes!