Thursday, August 6, 2009

homosexualii si homosovieticus

Avem obisnuinta sa-i numim invalizi pe cei care se nasc cu malformatii, care nu se pot deplasa fizic avind nevoie de cele mai dese ori de carucioare. Pe acesti oameni de obicei nu-i consideram normali pentru ca de rind cu aceste malformatii au de multe ori si anumite sechele mentale si cred ca nici ei nu se considera in rind. As crede ca asemenea malformatii pot exista nu doar la sistemul locomotor-osos, cred ca pot exista un fel de "malformatii" sau sa le spunem dereglari si la nivel hormonal, care si este cazul homosexualilor; ei doar se nasc cu dereglari ale sistemului hormonal pe cind fizic sunt practic sanatosi. De fapt initial homosexualitatea a fost catalogata ca fiind o boala in perceptia medicilor, care trebuie tratata. Parerea mea este insa ca asa cum malformatiile invalizilor de care am vorbit mai sus nu se trateaza tot asa si dereglarile hormonale sunt de netrat. Acum, daca ajungem la aceasta concluzie, inseamna ca ei exista si ca trebuie sa-si traiasca viata asa precum este, cu codul genetic care i-a fost dat sa fie inca de la nastere. Si daca in cazul celor nascuti cu malformatii locomotorii sunt de obicei facute conditii mai speciale pentru ei (ascensoare, scari si altele) pentru ca sa poata si ei circula asa precum o fac majoritatea in spatiul public, atunci in cazul homosexualilor revendicarile de nediscriminare imi par cel putin la moment cam discutabile. Stiu doar ca un eventual proiect de lege anti-discriminare s-ar baza pe sanctiune, pe sanctiunea celor care si-a manifesta mai agresiv intoleranta fata de homosexuali; ei si ce cistiga in acest caz? Protectia homosexualilor prin lege? Am impresia ca asta ar provoca si mai mult pe heteroxesualii intoleranti, care nu ar accepta ca cineva sa beneficieze de protectia legii mai mult decit ei doar prin faptul ca se declara homosexual neavind probe. De fapt poate ca ar trebui sa li se elibereze anumite certificate. Insa va spun, nu cred ca prin sanctiunea heterosexualilor se va ajunge cindva in viitor ca mai multi sa-i tolereze pe homosexuali. Din contra prapastia dintre ei s-ar mari. Nici avalansa de articole asa cum procedeaza Lupusor nu rezolva starea de lucruri; uneori ma gindeam ca poate este platit sa faca lobby. Cred ca alta trebuie sa fie solutia; imi vine acum in minte un indemn mai religios: "iubeste-ti aproapele" la care poate ca ar trebui de apelat. Insa cind stiu ca homosexualii de regula sunt si contra religiei, pentru ca ii condamna, atunci nu cred ca ar apela sau ar prelua asa indemnuri spre ale folosi in propriul lor avantaj. Da, o campanie "iubeste-ti aproapele" ar da mult mai multe rezultate si ar reduce intoleranta fata de homosexuali. Pentru ca doar intoleranta nu se manifesta numai intre heterosexuali si homosexuali, intoleranta este ceva care se manifesta in multe alte cazuri; intoleranta exista si intre heterosexuali. Deci o campanie "iubeste-ti aproapele" ar fi benefica pentru toti nu doar pentru homosexuali, asta ar insanatosi putin societatea in intregime.
Toti spun ca suntem o societate crestina, cu o majoritate covirsitoare de ortodocsi, insa totodata am impresia ca multi din cei care se pretind credinciosi sunt de fapt falsi-credinciosi, asa dupa cum puteti vedea si in aceasta prezentare. Spre final as spune ca toleranta fata de homosexuali si fata de alte minoritati sociale de fapt este ca un barometru care indica starea societatii, cit este de sanatoasa, moderna si civilizata. Si ca sa ma destanui pot sa va spun ca aici in Cehia de multe ori ma trezesc sa fiu intolerant si eu, chiar daca doar in sinea mea, cind vad pe cineva cu parul lung, nepieptanat sau taiat caraghios, iar asta imi aduce aminte indata de faptul ca m-am nascut in Republica Moldova unde sunt standarte adoptate tacit de societate si care chiar sunt impuse gradual si perpetuu tuturor celor care se nasc in aceasta societate. Intr-un final chiar daca declaram ca aspiram spre Europa, spre valorile europene pot sa spun ca noi prin definitie suntem alfel si nimeni nu ne va putea schimba habitul decit noi insine. Insa trebuie de asemena sa tinem minte ca nici in Europa nu sunt toate lucrurile perfecte si ar fi bine ca intotdeauna sa pretuim si ceea ce suntem noi, felul nostru de a fi. Nu trebuie sa adoptam habitul europenilor neconditionat, dar select alegind doar ceea ce ni se potriveste.

3 comments:

Sveta said...

din acest articol am ajuns la concluzia ca spui ca homosexualitatea este o boala - dereglare, eu am mai gasit un articol care spune cu totul altceva:
http://www.moldovacrestina.net/social/homosexualitatea-este-pacat-si-nu-boala/

Ei bine, hai ca te inteleg, acesta este punctul tau de vedere... dar ia incearca si spune unuia dintre "ei" ca sunt bolnavi, sau mai degraba intreaba-l pe lupusoru... si vei vedea ce iti va spune.

socolenco said...

Nu, eu nu am ajuns la concluzia ca homosexualitatea este o boala, ci am ajuns la concluzia ca homosexualitatea este cauzata de o dereglare hormonala, care este din nascare si nu poate fi tratata.

Nu sunt de acord in totalitate cu faptul ca homosexualitatea este o alegere asa cum se spune in articolul indicat. Cred doar ca unii sau majoritatea homosexualilor, care intr-adevar s-au nascut cu dereglari hormonale, isi aleg potentialii parteneri si din rindurile heterosexualilor, pe care-i atrag si-i folosesc in perversiunile lor ceea ce eu detest foarte mult. Iata in cazul acesta heterosexualii sunt intr-adevar in fata unei alegeri si anume ei risca sa se spurce cum se spune. In general nu cred ca homosexualitatea trebuie sa fie detestata de biserica, dar cred ca trebuie sa fie putin mai explicita si sa spuna ca toti cei care s-au nascut normali sa nu accepte relatii cu homosexualii. Iata atunci as aprecia efortul mult mai mult.

Am discutat prea mult cu Lupusor despre aceste probleme si nu cred ca e bine sa le spuneam ca sunt bolnavi: cred ca sunt normali tot asa cum sunt in toate facultatile mentale si acei nascuti cu malformatii locomotorii. Totodata cred ca se poate intimpla si cazuri cind cel nascut poate avea ambele malformatii: si locomotorii si hormonale. Stiu cazul unui tinar tintuit la pat, dar care tare il mai iubeste pe Andrian Ursu, care chiar l-a vizitat si i-a oferit si un concert in localitatea sa. Nu sunt sigur daca acest tinar este un caz de acest fel, dar cel putin banuiesc.

Anonymous said...

Homosexualitatea nu este ceva înăscut. Gîndeşte şi logic. Ei aleg de a fi aşa. Şi în al doilea rînd nu am văzut măcar o dovadă întemeiată că ei se nasc aşa. Cum ei identifică că ei sunt homosexuali? Ei aleg să fie homosexuali. Asta e!!!
Aici un articol useful:
http://www.moldovacrestina.net/politica/legea-nediscriminare/studiu-creier-levay-orientarea-sexuala-innascuta/